ElérhetőségeinkNyitvatartásunkSzervizünkről4 Tölgyesi Autójavító Kft - CégtörténetHírek
Műszaki vizsga gyorsan, műszaki vizsgáztatás, műszaki vizsgára felkészítés angyalföldön a 13 XIII kerületbenEredetiségvizsgálat gyorsan, eredetvizsga azonnal, eredetiség vizsga a 13-14 XIII-XIV. kerületben angyalföldön és zuglóbanSzerelő munkák, gyorsszerviz, autószerelés, autójavítás a XIII-XIV-13-14. kerületbenTurbó javítás, felújításHHO motortisztítás, Carbon cleanerKarosszéria javítás, sérült, karambolos autók javítása a XIII-XIV-13-14. kerületbenBiztosítási kárügyintézés, kárrendezés, Casco és kötelező biztosítási károk teljeskörű ügyintézése a XIII-XIV-13-14. kerületbenGépjármű klíma, klímatöltés, klíma javításÓzonos gépjármű fertőtlenítés, klíma tisztításAutómentés éjjel nappal hétvégén is 0-24-ig budapesten és a 13. XIII. kerületbenAutófényezés, autófényező, fényező, gépi polírozás a 13. 14. kerületbenAutóvillamosság, generátor, önindító felújítás angyalföldön a 13. kerületbenMotordiagnosztika, hibakód törlése, computeres kiolvasás Budapesten Műszaki vizsga lejáratáról értesítést küldünk sms-benCsereautót ingyen kaphat biztosítós kárügyintézés alatt a 13. kerületben
HHO tisztítás akcióIngyen csereautóPeugeot 206 307 bontott alkatrészek
Gépjármű kárbejelentő lap letöltésGyakran Ismételt Kérdések (GY.I.K.)Szolgáltatásaink elhelyezkedés szerintTudásbázis, fogalomtár
Nyitó oldal      Kapcsolat      Honlap térkép    
      AUTOJAVITO.NET
1135 Budapest, Szent László út 99.    térkép   

 4tolgyesi@autojavito.net    Telefon: (+36) 1/349-66-79 - Mobil: (+36) 70/363-32-17          
   // www.autojavito.net / Extrák / Szolgáltatásaink elhelyezkedés szerint / Budapest, XIII. kerület / olajcsere Budapest-XIII.-kerület


!olajcsere Budapest-XIII.-kerület

!!!A motor, mint sok egyéb alkatrész a gépjárműben, csak akkor tudja kifejteni teljesítőképességét, ha rendszeresen szakszerűen karbantartják. A kenőanyag így hozzájárul a motorunk teljesítményéhez és annak élettartamához.

Mire kell Önnek figyelnie a motorolajjal kapcsolatban?

  • rendszeresen ellenőriztesse ingyenesen olajszintjét
  • mindig megfelelő kenőanyagot válasszon gépkocsijához
  • mindig cseréltesse ki az olajszűrőt az olajcsere alkalmával
  • tartsa be a gépkocsi kezelési útmutatójában előírt olajcsere intervallumokat

A motorolaj szerepe:

A motorolaj elsődleges szerepe az egymással fémesen súrlódó motoralkatrészek elválasztása, és ezáltal a súrlódásI veszteség és a kopás csökkentése. Nagyon lényeges szerepe van a motorban keletkező hő elvezetésében is, valamint az alkatrészek tisztán tartásában. A Mobil1 termékek a folyamatos továbbfejlesztésnek köszönhetően korszerű motorolajokkal kapcsolatos legszigorúbb elvárásoknak is megfelelnek, magas fokú védelmet biztosítanak a belső égésű motoroknak.

Miért kell motorolajat cserélni?

A motorolaj szerves vegyületekből áll, amely – akárcsak az élő anyag – az idő és a terhelés hatására megváltozik. Az olaj „öregedése” nem más, mint a használat közben bekövetkező fizikai és kémai állapotváltozások folyamata, amely hosszabb-rövidebb idő alatt - az igénybevétellel és az eltelt idővel arányosan - a kenőolaj leépüléséhez vezet.
A gyakorlatban az olajcsere periódus nemcsak a motorolaj minőségétől, hanem a kenési rendszer sajátosságaitól és a jármű üzemeltetési körülményeitől is függ. A Mobil1 legkorszerűbb szintetikus termékeinek élettartama autótípustól függően akár 30-50 ezer kilométer vagy 2 év is lehet.


Milyen tényezők váltják ki a motorolaj elhasználódását?

A motorban lejátszódó folyamatok különbözőképpen terhelik a kenőanyagot és végül a motorolaj természetes elhasználódásához vezetnek:

1. Kiemelkedő hőterhelés (dugattyúknál, turbófeltöltőben). Következmény: az olaj kokszosodik, viszkozitása jelentősen megnő.

2. Mechanikai terhelés. A szűk illesztésű kenési helyeken, pl. a siklócsapágyakban, a dugattyúgyűrű és a hengerfal közötti résben olyan erők lépnek fel a kenőanyagfilmben, ami a hosszú szénláncú molekulákat szétszakítja. Következmény: viszkozitás-csökkenés.
3. Szennyeződések. Poros környezetben vagy rossz levegő- és olajszűrés esetén külső por és belső szennyezőanyagok (kopásfémek, korom) kerülnek az olajba. Következmények: viszkozitás-növekedés, a leépüléshez vezető kémiai folyamatok felgyorsulása.
4. Benzinnel, gázolajjal hígulás. Különösen télen, a hidegindító berendezés működése miatt, vagy pedig az üzemanyag-ellátó berendezés hibája miatt. Következmény: a motorolaj adaléktartalmának csökkenése, időleges viszkozitásvesztés, ami a kenőképességet és az olaj fémfelületekhez való tapadását csökkenti.
5. A kipufogógázban lévő égéstermékekkel való érintkezés. Következmény: adalék-leépülés, savasodás, iszap-, lakk- és gyanta képződés.
6. Kondenzvíz lecsapódás az olajtér

7. Különböző vezetési stílus mellett az olaj élettartama jelentősen eltérő lehet


Szükség van-e minden olajcsere alkalmával az olajszűrő kicserélésére?

A szakszerű olajcsere nem képzelhető el az olajszűrő kicserélése nélkül. Ha erre nem kerül sor, a friss, nagy tisztítóhatású motorolaj a kopásfémekkel, szilárd szennyeződésekkel telített régi olajszűrőből kimossa a korábban belekerült szennyeződéseket, amelyek ezután az olajáramba jutva újból eljutnak az egyes kenési helyekre, ahol kopási folyamatokat előidéznek elő, továbbá felgyorsítják a motorolaj öregedését.

Az olajszint ellenőrzése

Sajnálatos módon a motorolaj külső jegyei „ránézésre” nem árulják el, ha már elhasználódott és alkalmatlan a kenésre. Ezt tehát nem dönthetjük el, azonban a megfelelő olajszint rendszeres ellenőrzésére szükség van, mert még a legkorszerűbb autókra is jellemző a belső égésű motorok konstrukciójából fakadó termászetes motorolaj-fogyasztás. Az olajszintet általában 1 000 km-enként (szükség esetén gyakrabban) az olajnívó pálca segítségével kell ellenőrizni.

Utántöltés

A legkorszerűbb autókban ma már ritkábban, csupán 20-30 ezer kilométerenként kell motorolajat cserélni. Azonban, a hosszú csereperiódus alatt jobban érezhető a természetes olajfogyasztás hatása, és előfordul, hogy annak második felében a motorolaj utántöltése szükségessé válik. Utántöltéshez lehetőleg a motorban lévő olajtípust használjuk, ha azonban ez nincs kéznél mindenképpen a motor igényeinek megfelelő specifikációjú és viszkozitású terméket töltsük be. Mivel egyre nő az olyan autótípusok száma, amelyek speciális, nem mindenhol beszerezhető motorolajat igényelnek, célszerű az utántöltéshez szükséges Mobil1 motorolajat 1 literes kiszerelésben előre megvásárolni és az autóban elhelyezni.

A motorolaj színváltozása

A használt olaj színváltozása nem jellemzi az olaj öregedési fokát. Ha az olajcserét követően a megfelelő teljesítményszintű friss olaj kevés használat után megsötétedik, ez nem azt jelenti, hogy az olaj gyorsan elhasználódott, hanem inkább arra utal, hogy a motor elhanyagolt, az olajtérben korábban sok szennyeződés és lerakódás gyűlt össze;a keverékképzés és/vagy az égésfolyamat nem megfelelő, ezáltal az égéstérben nagy mennyiségű füst és szilárd részecske keletkezik (elsősorban dízelmotorok esetében). A friss motorolaj kiöblíti a motorban felhalmozódott szennyeződéseket és lebegteti azokat – vagyis megsötétedik, de minősége emiatt nem romlik.

Milyen gyakran kell olajat cserélni?

A mai korszerű személygépkocsiknál az olajcserék intervallumára és az alkalmazható motorolajok minőségére vonatkozó előírások eltérőek. A járművek egy része már automatikusan jelzi az alacsony olajszintet a műszerfalon található visszajelzőn. A régebbi gépkocsikban manuálisan kell ellenőrizni az olajszintet az olajpálca segítségével.
A motorolaj minősége és az olajcsere intervallum hossza egymással szorosan összefüggnek. Az intervallum az adott autó szervizciklusától függ. A tulajdonosi kézikönyv ajánlást tartalmaz „normál” és „zord” körülményekre. A zord körülmények közé tartozik a gyakori megállásokkal tarkított haladás, a sok üresjárat, a gyakori, rövid utak (8 km-nél rövidebb utakkal), a szélsőséges hőmérséklet, valamint a vontatás és szállítás. Az átlagautós valószínűleg úgy véli, hogy normál körülmények között vezet, az igazság azonban az, hogy legtöbbünk sokkal gyakrabban vezet zord körülmények között, mint azt észrevennénk, és az olajcseréket is ennek megfelelően kell időzíteni. Soha ne használja az autót, ha sz olajszint az olajpálca minimum jelzése alatt van!

Milyen típusú olajat használjon?

Fontos tisztában lenni azzal, milyen fokozatú és specifikációjú olajat ajánl az autógyártó. Tudni kell azt is, hogy léteznek kiváló motorolaj-márkák, valamint jó minőségű házi márkák. A legtöbb kis szervizben jó minőségű, házi márkát használnak. A 4 Tölgyesi Autójavító Kft elsősorban a kiváló minőségű Mobil1 olajat ajánlja minden olajcseréhez. Szervizünkben szakembereink mindig az adott gyártó által előírt specifikációjú olajat ajánlják gépkocsijába.

Mindig drága olajmárkát kell használni?

Természetesen nem. Az a fontos, hogy mindenki az autójához megfelelő olajat használjon. Számos specifikáció és szabvány adja meg az olaj minőségét, és ezek mindegyikét egy-egy követelmény kielégítése céljából határozták meg. Lényeges, hogy mindig az adott autó gyártója által ajánlott fokozatú és specifikációjú olajat használjunk. A szintetikus olaj a motor védelme terén a lehető legtöbbet kínálja. Ha védeni szeretnénk a motort, akkor az olajcsere során kérjen szintetikus olajat.

Előre be kell jelentkezni az olajcserére önöknélnél?

Nem. nálunk bejelentkezés nélkül is fogadják az ügyfeleket, de természetesen bármikor bejelentkezhet szervizeinkbe, ha ez Önnek nagyobb kényelmet és biztonságot nyújt.

Mennyi ideig tart az olajcsere?

Húsz-harminc percnél nem tart tovább, feltéve, hogy egyéb szervizmunkák nem merülnek fel.

A légszűrőt minden olajcsere alkalmával ki kell cseréltetni?

Nem feltétlenül, de ajánlott. A légszűrőt a szervizkönyvben foglalt csereciklus szerint kell kicserélni, ami az olajcsere-ciklustól esetlegesen eltérhet.

Hogyan működik a motorolaj?

Az autókban használt olaj két elsődleges összetevőből áll: az alapolajból és az adalékokból. Az alapolajnak köszönhetően képes a motorolaj létfontosságú feladatát ellátni, azaz a motor mozgó alkatrészeit kenni, ily módon védve azokat a súrlódás okozta kopástól. Az adalékok oly módon biztosítanak további védelmet a motor számára, hogy a motor szélsőséges hőmérsékleti viszonyai közepette megakadályozzák az olaj elhasználódását.

Castrol TXT 5W-40 motorolaj csere, autószerviz, autójavító, autójavítás: Budapest,
XIII ker, 13. kerület, Angyalföld - 640x480 pixel - 98616 byte Castrol 10w40 motorolaj csere, autószerviz, autójavító, autójavítás: Budapest,
XIII ker, 13. kerület, Angyalföld - 640x480 pixel - 93732 byte

Az olaj és az olajfogyasztás

Az autók üzemanyag-fogyasztása mellett az egyik leggyakrabban felmerülő téma az olajfogyasztás, aminek a (magas) mértékéért sokan kizárólag az olajat teszik felelőssé. A motorolajok fizikai-kémiai tulajdonságai valóban hatással vannak az olajfogyasztásra, de azok mellett számos, az olajtól független motorállapot jelző is komoly mértékben befolyásolhatja. Az olaj jellemzői közül a viszkozitás csökkenése a legjelentősebb olajfogyasztást növelő tényező. A viszkozitás csökkenését elsősorban a gyakori rövidtávú üzemben nagyobb mértékben az olajba kerülő üzemanyag és a mechanikus terhelésből származó nyírási veszteség idézi elő. Az olajfogyasztást befolyásolja az olaj habosodása is, mivel a felhabosodott olajnak nagyobb a párolgási hajlama. A habosodást elsősorban a tartósan magas sebességű autópálya üzem, a helytelenül megválasztott viszkozitási osztály, ritkább esetben motor konstrukciós hiányosságok idézhetik elő. A motorolajok oxidációja közvetett módon befolyásolja az olajfogyasztást. Az erősen oxidálódott olajból hamarabb képződnek lerakódások az olajfogyasztás szempontjából kritikus helyeken, így a gyűrűzónában és a szelepeken. Számottevően megnövelheti az olajfogyasztást a tömítések elhasználtsága. Ebből a szempontból elsősorban az olajleeresztő csavar, a szelepfedél és a vezérmű fedél tömítéseire valamint a szelepszár ás a főtengely szimeringeket érdemes időről-időre átvizsgáltatni.

Mobil 5W-40 motorolaj csere, autószerviz, autójavító, autójavítás: Budapest,
XIII ker, 13. kerület, Angyalföld - 640x480 pixel - 109309 byte Mobil 10W-40 motorolaj csere, autószerviz, autójavító, autójavítás: Budapest,
XIII ker, 13. kerület, Angyalföld - 640x480 pixel - 105129 byte

A különböző motorolajok keverhetősége

A korszerű motorolajok egymással elegyednek, de a keverés nem célszerű. A "keverék" tulajdonságainak bizonytalansága miatt különösen nem ajánlott eltérni az eredetileg betöltött motorolajtól azoknál az autótípusoknál, amelyek esetében a gyártó különleges olajspecifikációt ír elő. A motorolajok kismértékű keveredése semmiféle problémát nem okoz – ilyen eset például, ha szakszerűen végrehajtott olajcsere alkalmával más típusú motorolajra térünk át. Ilyenkor néhány csepp az előző töltetből mindig a motorban marad, de ez nem jelent gondot.

Általunk forgalmazott márkák:

  • CASTROL
  • MOBIL
  • REPSOL
  • LIQUI-MOLY
  • VALVOLINE

Vegye fel velünk a kapcsolatot, ha bármiben tudunk Önnek segíteni az olajcserével, vagy az autójával kapcsolatban! Kollégáink keresni fogják az Ön által kiválasztott módon, amint lehetséges.

A lenti üzenetküldőnél kötelező kitölteni a nevét, email címét és az üzenetet, valamint a 4 karakteres biztonsági ellenőrzőkódot, hogy megkapjuk az üzenetet.Kérjük adja meg az ÜZENET szöveges mezőben, lehetőleg minél pontosabban, hogy mit szeretne kérdezni tőlünk, miben segíthetünk, vagy mire szeretne árajánlatot kérni. Ha Önnek kényelmesebb, hívjon minket telefonon. Ha itt megadja a telefonszámát, akkor a megadott időpontban vissza fogjuk hívni. Amennyiben az elektronikus levelezés a kényelmesebb Önnek, adja meg az email címét, hogy válaszolni tudjunk. Lehetősége van csatolni állományokat is, amennyiben szükséges. Kollégáink a lehető leggyorsabban próbálják feldolgozni az üzenetét.

Árajánlat vagy információ kérés a fenti szolgáltatásra

* = kitöltése kötelező!

* Név:
Email cím:
Telefonszám:
Legalkalmasabb időpont a telefonhívásra:
* Tárgy:
Csatolt file 1:
Csatolt file 2:
Csatolt file 3:
* Az ÜZENET tartalma:
Random letters * Látható karakterek: [ új kód generálás ]

Automatizált email küldés kiszűrése miatt kérjük írja be a képen látható karaktereket.
A rendszer nem figyeli a kis- és nagybetű közötti különbséget.A 4 jegyű biztonsági kódot kérjük írja be, mert az nélkül nem tudja elküldeni az üzenetet, és nem fogjuk megkapni.


_ _


Formátumok


A dokumentum megtekinthető az alábbi formátumokban is:
- Microsoft Word Document formátum: http://autojavito.net/d2503-olajcsere-Budapest-XIII-kerlet.doc

 
 

Ugrás az oldal tetejére | www.autojavito.net nyitó oldal | Kapcsolat | Honlap térkép, sitemap

Copyright 1999-2021 © WWW.MAXELINE.HU KFT